Jordgubbar - Mycket fakta och information om Jordgubbar
Jordgubbar i Visby

Jordgubbar i Visby

Totalt i Visby finns det 2 jordgubbsodlare hos vilka du kan köpa jordgubbar och på vissa ställen kan du plocka flera olika sorters jordgubbar. I Visby kan det ibland vara svårt att vet var man kan plocka solmogna små söta jordgubbar. Det är bäst om man kan få tips om vilken odlare i Gotland som har de godaste jordgubbarna som dessutom är mogna. Information och jordgubbssorter hos de som odlar jordgubbar i Visby och i Gotland kan man oftast hitta via nätet.

Eftersom det i Gotland och i Visby finns flera som erbjuder självplockning och färska jordgubbar kan det vara bra att ringa runt eller kolla upp dem på nätet beträffande vilka typer av bär de har och om de har mogna jordgubbar innan man åker dit. Ifall du ringer till en jordgubbsodlare bör du ha lite koll på de olika sorters jordgubbar det finns, gärna i detalj. Bäst information får om du detta genom att besöka hemsidor får de som odlar jordgubbar eller säljer jordgubbsplantor.
Enklast att komma i kontakt med en jordgubbsodlare där du kan köpa goda jordgubbar i Visby är att kolla med någon nedan eller kolla vidare på nätet:


Tips på goda jordgubbar i Visby

Lilla Bjers Gårdsbutik

Västerhejde Bjärs 410

621 99 Visby

Nickarve Gård

Hejdeby Nickarve 308    

621 76 Visby